30 Kas 2010

Engelliler ne ister?

1-Engelli raporlarına standart gelsin,tek tip olsun. Maliyeden ayrı,hastaneden ayrı oranda rapor verilmesin. 
2-Balthazar formülü kalksın ve vücuttaki sakatlık oranları güncel yaşamında maruz kaldığı pisikolojik etkilerde göz önünde bulundurularak gerçeği yansıtacak şekilde yükseltilsin.
3-Tüm mimari yapılarda,yollarda rampalar olsun.
4-Havalı yatak,motorlu yatak,havalı minder ücretini devlet karşılasın.
5-Görme engelli,tekerlekli sandalyeli engelliler evde oy kullanabilsin.
6-Engelli aylıkları günümüz ekonomik koşullarına uygun olsun.
7-Hastanelerden sürekli herşey için rapor almak zorunda kalmayalım.
8-Her ile engelli bakım evleri,engelli huzur evleri yapılsın.İsteyen engelliler orda yaşasın.
9-Engelli hakları iyileştirilsin.Yaptırım için ağır cezalar getirilsin ve uygulansın.
10-Evden dışarı çıkmak isteyen engellilere özel ulaşım hizmet birimi kurulsun.Evden alınıp tekrar eve bırakılsın.Gezmek herkesin hakkı.
11-Evde rehabilitasyon alma hakkımız olsun.Eve fizyoterapist getirttiğimiz zaman ücreti biz değil devlet karşılasın.
Not:Bu konudaki maddeler şuradan esinlenilerek,ilavelerle buraya aktarılmıştır.

Engelliler ne ister?

1-Engelli raporlarına standart gelsin,tek tip olsun. Maliyeden ayrı,hastaneden ayrı oranda rapor verilmesin. 
2-Balthazar formülü kalksın ve vücuttaki sakatlık oranları güncel yaşamında maruz kaldığı pisikolojik etkilerde göz önünde bulundurularak gerçeği yansıtacak şekilde yükseltilsin.
3-Tüm mimari yapılarda,yollarda rampalar olsun.
4-Havalı yatak,motorlu yatak,havalı minder ücretini devlet karşılasın.
5-Görme engelli,tekerlekli sandalyeli engelliler evde oy kullanabilsin.
6-Engelli aylıkları günümüz ekonomik koşullarına uygun olsun.
7-Hastanelerden sürekli herşey için rapor almak zorunda kalmayalım.
8-Her ile engelli bakım evleri,engelli huzur evleri yapılsın.İsteyen engelliler orda yaşasın.
9-Engelli hakları iyileştirilsin.Yaptırım için ağır cezalar getirilsin ve uygulansın.
10-Evden dışarı çıkmak isteyen engellilere özel ulaşım hizmet birimi kurulsun.Evden alınıp tekrar eve bırakılsın.Gezmek herkesin hakkı.
11-Evde rehabilitasyon alma hakkımız olsun.Eve fizyoterapist getirttiğimiz zaman ücreti biz değil devlet karşılasın.
Not:Bu konudaki maddeler şuradan esinlenilerek,ilavelerle buraya aktarılmıştır.

28 Kas 2010

Engelimiz Yok ,3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri-Ankara,Engelli Haberleri

"Engelimiz Yok" parolasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.Bu etkinlikler kapsamında çeşitli yerlerde ilanlarını gördüğüm bu etkinliği bloğumda duyurmak istedim.

3 Aralık Günü Ankara'Gençlik parkı Necip Fazıl Salonunda saat 13:00'da şu etkinlikler yapılacak.
1- Tekerlekli sandalye dağıtımı
2- Engelliler Korosu
3- Engelliler Rock Grubu
4- Seğmenler Ekibi Gösterisi
5- Komedi Dans Grubu

Daha sonra 4 Aralık 2010 Cumartesi günü Ankara-Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokalinde yine saat 13:00'da çeşitli etkinlikler yapılacak.
-Halk Müziği Korosu
-Komedi dans Grubu
-Özel Dans Grubu
-Rock Grubu Gösterisi
-Halk Oyunları Gösterisi

Ayrıca 01-10 Aralık tarihleri arasında Ankara Kızılay Metro Sergi Salonunda Resim ve EL Sanatları Sergisiyle birbirinden güzel el emeği,göznuru eserler ilgilenenlerin beğenisine sunulacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.

Sağlık bakanlığının özürlü sınavında kaç puan almak gerekir ?

Bir okurumun sorusu:
13 kasımda sınava girdim yaklaşık 32 doğru var. 32 doğru ile kaç puanım olur ve bu puan sağlık bakanlığında işe yerleşmek için nederece yeterlimidir.cevaplarınızı bekliyorum teşkekkürler.

Cevap:
Sınavda her soru 2 puan değerindedir.32 doğru ile 64 puan alırsınız. Meb sınavındaki uygulamayı esas aldığımızda tüm illerde en düşük 70 puandan işe yerleştirmelerin olduğunu biliyoruz.Herhangi bir baraj uygulaması yok yalnız herkes kontenjan dahilinde en yüksek puanı alan kişiden başlanılarak işe yerleştirilecek.Tercih edilen kentlerin mevcut kontenjanları dahilinde puanlama başta olmak üzere, puanların eşitliği dahilinde diploma üstünlüğü, diploma tarihi ve doğum tarihi kıstaslarına göre alımlar yapılacaktır. 


Sağlık bakanlığı özürlü atama yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık bakanlığı özürlü personel atama sonuçları soru ve cevap anahtarının yayımından itibaren 5 işgünü içinde itiraz edilecek. 24 kasımdan itibaren 5 iş günü içinde herhangi bir kuşkunuz varsa itiraz edin.

Özürlü personelin işe yerleştirme sonuçlarının açıklanması ise 10 Aralık 2010 tarihi olup bu tarihte kimlerin işe yerleştiği, hangi ile atandığı belli olacak.

Şuradan konu hakkında fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

GÜNCEL Yerleştirme sonuçları açıklandı. TIKLAYIN. 15.01.2011

25 Kas 2010

13 Kasım 2010 Tarihli Sağlık Bakanlığı Özürlü Personel Alımı Sınav Soru ve Cevapları

13 Kasım 2010 tarihinde yapılan Sağlık Bakanlığı'nın engelli personel alımı sınavında çıkan soruların bulunduğu, aşağıda linkleri verilen soru kitapçıklarına tıkladıktan kısa bir süre sonra sorular ve cevap anahtarı açılmaktadır.

T.C. M.E.B-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

1_BIYOLOG(ISITME-KONUSMA) -
2_BIYOLOG(ZIHINSEL) -
3_BIYOLOGGORME-ORTOPEDIK) A-
3_BIYOLOGGORME-ORTOPEDIK)_B -
4_COCUKGEL(ISITME-KONUSMA) -
5_COCUKGELISIMGORME-ORTOPEDIK) -
6_DIYETISYEN(ISITME-KONUSMA) -
7_DIYATISYEN(GORME-ORTOPEDIK) -
8_EBE(LISANS)(GORME-ORTOPEDIK) -
9_EBE(ORTA)(ZIHINSEL) -
10_EBE(ORTA)(GORME-ORTOPEDIK)
11_EBE(ONLISANS)(GORME-ORTOPEDIK)
12_FIZYOTERAPIST(GORME-ORTOPEDIK)
13_HEMSIRE-LISANS(ISITME-KONUSMA)
14_HEMSIRE-LISANS(ZIHINSEL)
15_HEMSIRE(LISANS)(GORME-ORTOPEDIK)
15_HEMSIRE(LISANS)(GORME-ORTOPEDIK)_B
16_HEMSIRE(ORTAOGR)(GORME-ORTOPEDIK)
16_HEMSIRE(ORTAOGR)(GORME-ORTOPEDIK)_B
17_HEMSIRE(ONLISANS)(GORME-ORTOPEDIK)
18 Hizmetli Ilkokul(Isitme Konusma)
18_HIZMETLI-ILKOKUL(ISITME-KONUSMA)_B
19_HIZMETLI(İLKOKULORTAOKUL)(ZIHINSEL)
19_HIZMETLI(İLKOKULORTAOKUL)(ZIHINSEL)_B
20_HIZMETLI(ILK-ORTAO)(GORME-ORTOPEDIK)
20_HIZMETLI(ILK-ORTAO)(GORME-ORTOPEDIK)_B
21_MEMUR(LISANS)(ISITME-KONUSMA)
21_MEMUR(LISANS)(ISITME-KONUSMA)_B
22_MEMUR (LISANS)(ZIHINSEL)
22_MEMUR (LISANS)(ZIHINSEL)_B
23_MEMUR(LISANS)(GORME-ORTOPEDIK)
23_MEMUR(LISANS)(GORME-ORTOPEDIK)_B
24_MEMUR(LISEDENG)(ISITME-KONUSMA)
24_MEMUR(LISEDENG)(ISITME-KONUSMA)_B
25_MEMUR (LISEDENGOKUL)(ZIHINSEL)
25_MEMUR (LISEDENGOKUL)(ZIHINSEL)_B
26_MEMUR(LISEVEDENGI)(GORME-ORTOPEDIK)
26_MEMUR(LISEVEDENGI)(GORME-ORTOPEDIK)_B
27_MEMUR(ONLISANS)(ISITME-KONUSMA)
27_MEMUR(ONLISANS)(ISITME-KONUSMA)_B
28_MEMUR (ONLISANS)(ZIHINSEL)
28_MEMUR (ONLISANS)(ZIHINSEL)_B
29_MEMUR(ONLISANS)(GORME-ORTOPEDIK)
29_MEMUR(ONLISANS)(GORME-ORTOPEDIK)_B
30_MUHENDIS-CEVRE(ISITME-KONUSMA)
31_MUHENDISCEVRE(GORME-ORTOPEDIK)
32_MUHANDIS (ELEKTIRK
33_MUHENDISELEKT
34_MUHENDIS (GIDA))(ZIHINSEL)
35_MUHENDISGIDA(GORME-ORTOPEDIK)
35 Ortopedik B
36 Muhendis Insaat(Gorme Ortopedik
37_MUHENDIS-MAKINA(ONLISANS)(ISITME-KONUSMA)
38 Muhendis Makina(Gorme Ortopedik[/url]
39_PSIKOLOG(GORME-ORTOPEDIK)
40 Saglikmem Anestezi(Isitme Konusma)
41 Saglikmem Anestezi(Gorme Ortopedik
42 Saglikmem Cevre(Isitme Konusma)
43 Saglikmem Cevre(Gorme Ortopedik
44_SAGLIKMEM-DIS(GORME-ORTOPEDIK)
45 Saglikmem Ilkacilyar(Isitme Konusma)
46 Saglikmem Acililkyar(Gorme Ortopedik[/url]
46 Saglikmem Acililkyar(Gorme Ortopedik b
47_SAGLIKMEM-LAB(GORME-ORTOPEDIK)[/url]
47_SAGLIKMEM-LAB(GORME-ORTOPEDIK)_B
48 Saglikmem Rontgen(Isitme Konusma)[/url]
49_SAGLIKMEM-RONTGEN(GORME-ORTOPEDIK)
50 Saglikmem Tibbisekret(Isitme Konusma)[/url]
51_SAGLIKMEM(TIBBISEKRETER)(ZIHINSEL)[/url]
52 Saglikmem Tibsekreter(Gorme Ortopedik[/url]
52 Saglikmem Tibsekreter(Gorme Ortopedik b[/url]
53 Saglikmem Toplumsagligi(Isitme Konusma)
54_SAGLIKMEM(TOPLUMSAGLI)(ZIHINSEL)
55 Saglikmem Toplumsag(Gorme Ortopedik
55 Saglikmem Toplumsag(Gorme Ortopedik b
56_SAGLIKTEKNIKER(GORME-ORTOPEDIK)
57 Sagliktek Anestezi(Gorme Ortopedik
58 Sagliktek Cevresag(Gorme Ortopedik
59_SAGLIKTEK-DIS(GORME-ORTOPEDIK)
60 Sagliktek Diyaliz(Gorme Ortopedik
61 Saglikteknik Labor(Isitme Konusma)
62_SAGLIKTEKNIKER(LABORATUVAR)(ZIHINSEL)
63 Sagliktek Laborat(Gorme Ortopedik
63_SAGLIKTEK-LABORAT(GORME-ORTOPEDIK)_B
64 Sagliktek Ortopedi(Gorme Ortopedik
65 Sagliktek Rontgen(Gorme Ortopedik
65_SAGLIKTEK-RONTGEN(GORME-ORTOPEDIK)_B
66 Saglikteknik Tibbisekreter(Isitme Konusma)
67 Sagliktek Tibbisekret(Gorme Ortopedik
67 Sagliktek Tibbisekret(Gorme Ortopedik b
68_SOSYALCALISMA(GORME-ORTOPEDIK)
69_TEKNİKER_BLGISAYAR(GORME-ORTOPEDIK)
69_TEKNİKER_BLGISAYAR(GORME-ORTOPEDIK)_B
70 Tekniker Elektronik(Isitme Konusma)
71_TEKNIKER(ELEKTRONIK)(ZIHINSEL)
72_TEKNİKER_ELEKTRONIK(GORME-ORTOPEDIK)
72_TEKNİKER_ELEKTRONIK(GORME-ORTOPEDIK)_B
73 Tekniker Insaat(Isitme Konusma)
74_TEKNİKER_INSAAT(GORME-ORTOPEDIK)
74_TEKNİKER_INSAAT(GORME-ORTOPEDIK)_B
75 Tekniker Makine(Isitme Konusma)
76_TEKNİKER_MAKINE(GORME-ORTOPEDIK)
77 Teknisyen Elektrik(Isitme Konusma)
78_TEKNISYEN(ELEKTRIK)(ZIHINSEL)
79 Teknisyen Ortopedik
79 Teknisyen Ortopedik b
80 Teknisyen Insaat(Isitme Konusma)
81_TEKNISYEN(INSAAT)(ZIHINSEL)
82 Teknisyen Ortopedik
82_TEKNISYEN_INSAAT(GORME-ORTOPEDIK)_B
83_TEKNISYEN(MAKINE)(ZIHINSEL)
84 Teknisyen Ortopedik
84_TEKNISYEN_MAKINE(GORME-ORTOPEDIK)_B


kaynak:http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/detay.asp?ID=25&ID2=1&ID3=14

24 Kas 2010

13 KAsım Sağlık Bakanlığı Özürlü-İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZÜRLÜ PERSONEL SINAVI
24. GRUP: MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL)
(İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
13 KASIM 2010 Saat: 10.30
Adayın Adı ve Soyadı :
Aday Numarası (T.C. Kimlik No) :
DİKKAT 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı hatası olan kitapçığın değiştirilmesi için salon sorumlularına
başvurunuz.
2. Soru kitapçığındaki açıklamaları okuyunuz.
3. Sınavda hesap makinesi, cep telefonu ve çağrı cihazı kullanılması yasaktır.
BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı
KİTAPÇIK
TÜRÜ
A
CEVAP KÂĞIDI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Cevap kâğıdı üzerine yazacağınız yazı ve yapacağınız işaretlemelerde kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız.
2. Size verilen cevap kâğıdında yazılı olan yazılı bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol ediniz ve kitapçık türünü mutlaka işaretleyiniz.
3. Cevaplarınızı cevap kâğıdına aşağıdaki örnekte olduğu gibi yuvarlağı, dışına taşırmadan işaretleyiniz. Yanlış karalamalarınızı düzeltirken yuvarlağın içini temizce siliniz.
ÖRNEK KODLAMA:
SORU KİTAPÇIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Soru kitapçığında 50 soru bulunmaktadır. Kitapçık için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır.
2. Her sorunun dört seçeneği vardır. Dört seçenekten sadece bir tanesi doğru cevaptır.
3. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevaba puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır.
4. Size ayrı bir karalama kâğıdı verilmeyecektir. Soru kitapçığınızın içindeki boş alanları karalama yapmak için kullanabilirsiniz.
2
MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A
1. Trablusgarp Savaşı aşağıdaki devletlerden hangileri arasında yapılmıştır?
A) Almanya - Rusya
B) Almanya - Fransa
C) Osmanlı - İtalya
D) Osmanlı - Rusya
2. Osmanlı Devleti Mısır’a yeniden egemen olmak
için Birinci Dünya Savaşı’nın hangi cephesinde
savaşmıştır?
A) Çanakkale Cephesi B) Kafkasya Cephesi
C) Kanal Cephesi D) Galiçya Cephesi
3. 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’i işgal eden devlet
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rusya B) Yunanistan
C) İngiltere D) Fransa
4. Millî Mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun anlatıldığı ‘‘Nutuk’’ adlı eserin yazarı,
aşağıdakilerden hangisidir?
A) İsmet İnönü
B) Kâzım Karabekir
C) Halide Edip Adıvar
D) Mustafa Kemal Atatürk
5. Millî Mücadele Döneminde Sivas’ta bir kongrenin
düzenlenmesi kararı, aşağıdakilerin hangisinde
alınmıştır?
A) Erzurum Kongresi’nde
B) Amasya Genelgesi’nde
C) Son Osmanlı Mebusan Meclisinde
D) Büyük Millet Meclisinde
6. Mustafa Kemal Paşa’ya hangi başarısından dolayı ‘‘Gazilik’’ unvanı verilmiştir?
A) 31 Mart Olayı’nı bastırması
B) Sakarya Meydan Savaşı’nı kazanması
C) Ankara’da Büyük Millet Meclisini açması
D) Muş ve Bitlis illerini Rus işgalinden kurtarması
7. Atatürk Döneminde çıkartılan aşağıdaki kanunlardan
hangisi kadın hakları ile ilgili yenilikler
getirmiştir?
A) Kabotaj Kanunu
B) Soyadı Kanunu
C) Türk Medeni Kanunu
D) Tevhid-i Tedrisat Kanunu
8. Aşağıdaki devletlerden hangisi Sadabat Paktı üyesi değildir?
A) Türkiye B) İran
C) Pakistan D) Irak
9. Aşağıdakilerden hangisi laiklik ilkesinin amaçlarından
biridir?
A) Millî kültürü geliştirmek
B) Okur-yazar oranını yükseltmek
C) Ekonomik kalkınmayı sağlamak
D) Ülkede din ve vicdan özgürlüğünü sağlamak
10. Atatürk’ün naaşı için geçici kabir olarak kullanılan
Etnografya Müzesi, aşağıdaki şehirlerin hangisindedir?
A) Ankara B) İstanbul
C) İzmir D) Yalova
MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A
3
11. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet yönetiminin
özelliklerindendir?
A) Bir kişinin egemenliğine dayanması
B) Yönetim gücünün babadan oğula geçmesi
C) Millet egemenliğinin esas olması
D) Ülke yönetiminde sadece zenginlerin söz sahibi
olması
12. Aşağıdakilerden hangisi, seçimle iş başına gelmez?
A) Milletvekili B) Muhtar
C) Belediye başkanı D) Kaymakam
13. Devletin yol, su, kanalizasyon, elektrik, hastane, okul vb. kamu hizmetlerini yürütebilmesi için vatandaşlarından
topladığı paraya ne denir?
A) Seçim B) Vergi
C) Yasa D) Hak
14. Aşağıdakilerden hangisi temel haklarımızdan biri değildir?
A) Eğitim
B) Yaşama
C) Özel hayatın gizliliği
D) Her istediğimizi sınırsızca yapabilme
15. İnsan olma bilinci kazanmış bir kişiden, aşağıdaki
davranışlardan hangisini yapması beklenir?
A) Kişilere, ekonomik durumlarına göre davranması
B) İnsanlara kırıcı davranışlarda bulunması
C) İnsan haklarına saygılı olması
D) Doğal çevreyi kirletmesi
16. Aşağıdakilerden hangisi sönmüş volkanik dağdır?
A) Bolkar Dağları B) Erciyes Dağı
C) Canik Dağları D) Yıldız Dağları
17. Aşağıdaki akarsulardan hangisi Akdeniz’e ulaşır?
A) Gediz B) Bakırçay
C) Göksu D) Sakarya
18. Aşağıdaki illerden hangisi daha çok göç alır?
A) İzmir B) Uşak
C) Sinop D) Muş
19. Aşağıdakilerden hangisi çeltik bitkisinden elde edilir?
A) Buğday B) Arpa
C) Pamuk D) Pirinç
20. Truva Antik Kenti hangi ilimizin sınırları içindedir?
A) Malatya B) Yozgat
C) Çanakkale D) Diyarbakır
21. “Karışmak” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde
“müdahale etmek, araya girmek” anlamında
kullanılmıştır?
A) Bütün yazılar birbirine karışmış görünüyordu.
B) Sokaktaki tartışmaya etraftakiler de karıştı.
C) Nihayet doğru bir karar verip insan içine karıştın.
D) Hava yine karıştı, iyi ki montlarımızı almışız.
4
MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
22. 1- başarısı
2- takımın
3- hepimizi
4- sevindirdi
5- millî
Numaralandırılmış sözcüklerle anlamlı ve kurallı
bir cümle oluşturulduğunda sıralama nasıl
olur?
A) 4 - 2 - 5 - 1 - 3
B) 1 - 4 - 3 - 5 - 2
C) 3 - 4 - 1 - 2 - 5
D) 5 - 2 - 1 - 3 - 4
23. Aşağıdakilerin hangisinde eylemin gerçekleşmesi
bir koşula bağlıdır?
A) Yerimden kımıldayacak hâlde değilim.
B) Düğünden dokuz ay sonra evlerini değiştirdiler.
C) Yağmur yağarsa köylüler sevineceklerdir.
D) İstiyorum ki ben de sizinle olayım.
24. Aşağıdaki cümlelerden hangisi, bir yazının giriş
cümlesi olmaya uygundur?
A) İnsanlık bu türden buluşları nesilden nesile aktararak
bugünlere gelmiştir.
B) Sanat bize hayatı, kâinatı, insanı yeni bir ışık içinde gösterir.
C) Çünkü demiri bulmak ve işlemek taşa göre daha zordur.
D) Bunun için de çalışılacak zamanı, yapılacak işi belirleyip sınırlamak gerekir.
25. Öfkeli anlarımızda aklımızın değil, duygularımızın
kontrolü altında olduğumuzdan sağlıklı
kararlar alamayız. Böyle zamanlarda davranışlarımızın
sonuçlarını hesap edemeyiz. Böylece
bu ölçüsüz, yanlış davranışlarımızın sonuçlarına
katlanmak ve bedelini ödemek zorunda
kalırız.
Bu paragrafta anlatılanları en iyi özetleyen atasözü,
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zararın neresinde dönülürse kârdır.
B) Yanlış hesap Bağdat’tan döner.
C) Öfkeyle kalkan zararla oturur.
D) Yüksek dağın başı dumanlı olur.
26. Küçük dalları yeniden yeşerir.
Çimene pembe çiçekler dökülür,
Öteden bir kuzu, bir bağ gözükür,
Ta uzakta meleşir kuzular...
Bu şiirde aşağıdaki mevsimlerden hangisi anlatılmıştır?
A) İlkbahar B) Yaz
C) Sonbahar D) Kış
27. (1) Küçük çocuk hemen kalkıp koşa koşa kemanını
getirdi. (2) Kendinden geçercesine çalmaya
başladı. (3) Anlatamadığı birçok şeyi piyanosuyla
dile getirirdi. (4) Kemanı çalarken çocuğun yüzünde bazen bir umut, bazen de hüzün beliriyordu.
Bu paragrafta anlatımın akışını bozan cümle aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
28. Aşağıdaki sözcüklerin hangisinin yazımı yanlıştır?
A) Kiprik B) Asfalt
C) Yalnız D) Profesör
29. Lafa tutmak( ) Konuşmayı uzatıp bir kimseyi işinden alıkoymak( ) meşgul etmektir( )
Bu cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla
aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilmelidir?
A) ( ; ) ( : ) ( ? )
B) ( : ) ( , ) ( . )
C) ( , ) ( ; ) ( ! )
D) ( “ ) ( ” ) ( ... )
30. Aşağıdakilerin hangisinde özne-yüklem uyumsuzluğundan
kaynaklanan bir anlatım bozukluğu
vardır?
A) Hiç kimse okula gelmedi, geziye gitti.
B) Kütüphanedeki her bir kitaba gözü gibi bakardı.
C) Elindeki çantayı taşıyamayacak kadar yorgundu.
D) Çocukluğumda buraları pek çok kez ziyaret etmiştim.
MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
5
31. 5 elemanlı bir kümenin alt kümelerinin sayısı kaçtır?
A) 10 B) 25 C) 32 D) 64
32. R de 3`_ işlemi, abab2353=+- biçiminde
tanımlanıyor. Bu işleme göre, 563 kaçtır?
A) 23 B) 28 C) 15 D) 13
33. İki basamaklı bir ab sayısı, rakamlarının sayı değerleri toplamının 8 katına eşittir. Bu sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 78 B) 72 C) 63 D) 54
34. .2532--_i işleminin sonucu kaçtır?
A) 4 B) 3 C) 1 D) 2-
35. modx49/_i olduğuna göre, x’in değeri aşağıdakilerden
hangisi olabilir?
A) 5 B) 18 C) 22 D) 36
36. 1231- işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1 B) 32 C) 21 D) 31
37. x32-= olduğuna göre, x’in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
A) 3 B) 4 C) 5 D) 6
38. 2310320+- işleminin sonucu kaçtır?
A) 7 B) 11 C) 16 D) 17
39. 45032+ işleminin sonucu aşağıdakilerden
hangisidir?
A) 192 B) 272 C) 292 D) 312
40. x25311-= denklemini sağlayan x değeri kaçtır?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5
41. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre genel olarak kaç yaşını tamamlayanlar Devlet memuru olabilir?
A) 21 B) 18 C) 17 D) 16
42. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre özel şartlar hariç olmak kaydıyla memurların haftalık çalışma süresi genel olarak kaç saattir?
A) 30 B) 35 C) 40 D) 45
43. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi kamu hizmetleri için belirlenen istihdam şekillerinden biri değildir?
A) Memur
B) İşveren
C) Geçici personel
D) Sözleşmeli personel
6
MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
44. Türkiye’de illerde uygulanan protokol düzenine
göre aşağıdakilerden hangisi ilk sırada yer alır?
A) Vali
B) Rektör
C) Belediye Başkanı
D) Mahallin en büyük komutanı
45. Kurum ve kuruluşlarda personelin halkla ilişkileri
genel olarak aşağıdakilerden hangisi ile sağlanmaz?
A) Yüz yüze B) Telefon
C) Dilekçe D) Telgraf
46. Aşağıdakilerden hangisi toplantıyı engelleyen tiplerden biri değildir?
A) Saldırgan B) Uyumlu
C) Aceleci D) Tenkitçi
47. “Polis İmdat”ın telefonu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 110 B) 112 C) 155 D) 156
48. Kamu yayıncılığı yapan Devlet Kuruluşu aşağıdakilerden
hangisidir?
A) TRT B) ATV C) Star D) Fox
49. Bilgisayarla yazılan resmî yazılarda hangi yazı tipinin kullanılması esastır?
A) Times New Roman
B) Courier
C) Calibri
D) Arial
50. Aşağıdaki aygıtlardan hangisi veri çıkış ünitesi
olarak kullanılır?
A) Barkod okuyucu
B) Optik okuyucu
C) Tarayıcı
D) Yazıcı
TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz; sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Hazır mısınız? Sınav, okulun bütün salonlarında aynı anda başlayacağı için başlama zilini beraberce bekleyelim. Hepinize başarılar dileriz.
(Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.)
Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
13 KASIM 2010 TARİHİNDE YAPILAN
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZÜRLÜ PERSONEL SINAVI
24. GRUP: MEMUR (LİSE VE DENGİ OKUL) (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A TEST KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARI
1. C 2. C 3. B 4. D 5. B 6. B 7. C 8. C 9. D 10. A 11. C 12. D 13. B 14. D 15. C 16. B 17. C 18. A 19.D 20. C 21. B 22. D 23. C 24. B 25. C 26. A 27. C 28. A 29. B 30. A 31. C 32. A 33. B 34. B 35. C 36. D
37. D 38. C 39. A 40. D 41. B 42. C 43. B 44. A 45. D 46. B 47. C 48. A 49. A 50. D
Orjınal Sorular şuradan alınmıştır: http://www.scribd.com/doc/43871238/24-MEMUR-LISEDENG-ISITME-KONUSMA
Tüm sorular ve cevap anahtarı için TIKLAYIN

13 Kasım Sağlık Bakanlığı Özürlü sınavı Soruları:İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER


SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZÜRLÜ PERSONEL SINAVI
1. GRUP: BİYOLOG
(İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
13 KASIM 2010 Saat: 10.30
Adayın Adı ve Soyadı :
Aday Numarası (T.C. Kimlik No) :
DİKKAT 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı hatası olan kitapçığın değiştirilmesi için salon sorumlularına
başvurunuz.
2. Soru kitapçığındaki açıklamaları okuyunuz.
3. Sınavda hesap makinesi, cep telefonu ve çağrı cihazı kullanılması yasaktır.
BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı
KİTAPÇIK
TÜRÜ
A
CEVAP KÂĞIDI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Cevap kâğıdı üzerine yazacağınız yazı ve yapacağınız işaretlemelerde kurşun kalemden başka kalem kullanmayınız.
2. Size verilen cevap kâğıdında yazılı olan yazılı bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol ediniz ve kitapçık türünü mutlaka işaretleyiniz.
3. Cevaplarınızı cevap kâğıdına aşağıdaki örnekte olduğu gibi yuvarlağı, dışına taşırmadan işaretleyiniz. Yanlış karalamalarınızı düzeltirken yuvarlağın içini temizce siliniz.
ÖRNEK KODLAMA:
SORU KİTAPÇIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Soru kitapçığında 50 soru bulunmaktadır. Kitapçık için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır.
2. Her sorunun dört seçeneği vardır. Dört seçenekten sadece bir tanesi doğru cevaptır.
3. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevaba puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır.
4. Size ayrı bir karalama kâğıdı verilmeyecektir. Soru kitapçığınızın içindeki boş alanları karalama yapmak için kullanabilirsiniz.
2
BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A
1. ‘‘Kapitülasyon’’ kavramının anlamı, aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Yunanlıların, Bizans İmparatorluğu’nu yeniden canlandırma ideali
B) Yabancılara verilen ayrıcalıklı haklar
C) Savaşan iki tarafın geçici olarak silah bırakması
D) Yunan Ortodoks Kiliselerinin başkanlarına verilen
isim
2. Birinci Dünya Savaşı devam ederken Brest Litowsk Antlaşması’nı imzalayarak savaştan çekilen ülke, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rusya B) Fransa
C) İtalya D) Romanya
3. Aşağıdaki cemiyetlerden hangisi Rum azınlığı tarafından kurulmuştur?
A) Alyans Cemiyeti B) Hınçak Cemiyeti
C) Taşnak Cemiyeti D) Mavri Mira Cemiyeti
4. Mustafa Kemal, aşağıdaki okulların hangisinden
‘‘Kurmay Yüzbaşı’’ olarak mezun olmuştur?
A) İstanbul Harp Okulu
B) İstanbul Harp Akademisi
C) Manastır Askerî İdadîsi
D) Selanik Askerî Rüştiyesi
5. Kurtuluş Savaşı’nın Batı Cephesi, aşağıdaki devletlerden hangisine karşı kurulmuştur?
A) İtalya B) Fransa
C) Yunanistan D) Ermenistan
6. Şeyh Sait İsyanı’nı bastırmak amacıyla çıkarılan
kanun, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tevhid-i Tedrisat Kanunu
B) Takrir-i Sükûn Kanunu
C) Teşvik-i Sanayi Kanunu
D) Türk Medeni Kanunu
7. Türkiye’de 26 Aralık 1925 tarihinde kabul edilen
ve 1 Ocak 1926’dan itibaren de kullanılmaya
başlanılan takvim, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hicri Takvim B) Rumi Takvim
C) Celali Takvimi D) Miladi Takvim
8. Din ve vicdan özgürlüğünün bir gereği olup anayasamız tarafından güvence altına alınan Atatürk ilkesi, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Laiklik B) Halkçılık
C) Milliyetçilik D) Cumhuriyetçilik
9. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki yer altı kaynaklarını işletmek amacıyla kurulmuştur?
A) Maden Tetkik Arama Enstitüsü
B) Sıhhiye Umum Müdürlüğü
C) Etibank
D) Denizbank
10. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Mustafa Kemal
Atatürk’ten sonraki cumhurbaşkanı, aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Celâl Bayar B) İsmet İnönü
C) Cevdet Sunay D) Kenan Evren
BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A
3
11. Aşağıdakilerden hangisi T.C. Devleti’nin yerel yönetim kuruluşlarından değildir?
A) İl Özel İdaresi
B) Belediye yönetimi
C) Köy yönetimi
D) İl yönetimi
12. Aşağıdakilerden hangisi vatandaşlık görevlerimizden
biridir?
A) Vergi vermek
B) Seyahat etmek
C) Yasa yapmak
D) Siyasi parti kurmak
13. Aşağıdakilerden hangisi, demokrasinin ilkelerinden
değildir?
A) Çoğunluğun yönetimi
B) Özgür ve adil seçimler
C) Kanun önünde eşitlik
D) Kuvvetler birliği
14. T.C. Anayasası’na göre, aşağıdakilerden hangisi
Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili görevlerindendir?
A) Kanunları yayımlamak
B) Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek
C) Türkiye Büyük Millet Meclisini gerektiğinde toplantıya çağırmak
D) Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli
gördüğü takdirde halkoyuna sunmak
15. “Kişinin, başkalarına zarar vermeden düşündüğünü
ve dilediğini yapabilmesidir.”
Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ahlak B) Dayanışma
C) Özgürlük D) Eşitlik
16. Türkiye’de yeryüzünün şekillenmesinde en çok etkili olan dış kuvvet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dalga B) Buzul
C) Rüzgâr D) Akarsu
17. Honaz Dağı Millî Parkı hangi ilimizin sınırları içindedir?
A) Aydın B) Denizli
C) Balıkesir D) Artvin
18. Aşağıdaki ovalardan hangisi deniz kıyısında yer almaz?
A) Iğdır Ovası B) Çukurova
C) Bafra Ovası D) Silifke Ovası
19. Geçici köy altı yerleşme tiplerinden yaylalar aşağıdaki illerden hangisinde daha yaygındır?
A) Ankara B) Çanakkale
C) Trabzon D) Kırıkkale
20. Aşağıdaki barajlardan hangisi Fırat Nehri üzerinde
yer almaz?
A) Atatürk B) Keban
C) Hirfanlı D) Karakaya
21. Aşağıdakilerin hangisinde deyim açıklamasıyla
birlikte verilmemiştir?
A) Ertesi gün babam bahçeyi o hâlde görünce çok öfkelenmiş, küplere binmişti.
B) Anladığım kadarıyla kötü davranışlarını anlatıyor,
sanki günah çıkarıyordu.
C) Çocuklar diğer takımın oyuncularına “Yenilgiyi kabul edin, pes edin artık.” diye bağırıyorlardı.
D) O kadar üzülmüştü ki aylarca dünyadan elini eteğini çekti yavrucak.
4
BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
22. 1. taç
2. belirgin
3. çiçeklerinin
4. orkide
5. yapraklarıdır
6. en
7. özelliği
Numaralandırılmış sözcüklerle anlamlı ve kurallı
bir cümle oluşturulduğunda sıralama nasıl
olur?
A) 4 - 3 - 6 - 2 - 7 - 1 - 5
B) 3 - 2 - 5 - 1 - 6 - 4 - 7
C) 5 - 4 - 2 - 6 - 3 - 7 - 1
D) 7 - 2 - 3 - 5 - 6 - 1 - 4
23. Aşağıdaki cümlelerin hangisi kişisel görüş ifade
etmektedir?
A) İki ayda evin onarımı tamamlanmıştı.
B) Seyhan’dan, on beş dakika önce mesaj geldi.
C) Bence bu iş göründüğü kadar kolay olmayacak.
D) Saat yediyi yirmi geçe akşam haberleri başladı.
24. Aşağıdakilerden hangisi bir yazının giriş cümlesi
olamaz?
A) Sokrates, tüm kötülüklerin kaynağının bilgisizlik
olduğunu söyler.
B) Birey olarak da toplum olarak da bu söylenenleri
yapmamız gerekiyor.
C) Her duygu, her fikir kendi amacının en yüksek noktasına ulaşınca ona “mükemmel” denir.
D) İnsanoğlu; akıl, maharet ve çalışma ile çevresini
değiştirip mutlu olabilir.
25. (1) Çekirgeler vücutlarını kaplayan sert kabuktaki
özel delikler sayesinde hava alırlar. (2) Başlarında bulunan antenler, bir burun görevi
yapar. (3) Bu sesleri arka bacaklarını, ön kanatlarına sürterek çıkarırlar. (4) Yalnızca kokuları
değil, titreşimleri, nemi, rüzgârın hızını ve yönünü de bu antenlerle algılarlar.
Numaralandırılmış cümlelerden hangisi anlatımın
akışını bozmaktadır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
26. Jean Henri Fabre, böceklerin harika dünyasının
büyüsüne daha çocukken, bir çalının üzerindeki
tırtılı gördüğü an kapılmıştı. O günden sonra mantarlar, böğürtlenler, eşek arıları, çekirgeler
ve daha nice canlı türü yaşamından hiç eksik olmadı. Karşısına çıkan zorluklardan yılmadı. Doksan iki yaşında yaşama veda ettiğinde,
ardında yüzlerce canlı türünü herkesin anlayabileceği bir dille anlattığı sayısız makale
bıraktı.
Bu paragrafta Jean Henri ile ilgili aşağıdakilerin
hangisine değinilmemiştir?
A) Planladığı çalışmaları tamamlamaya ömrünün yetmediğine
B) Çalışmaları sırasında güçlüklerle karşılaştığına
C) Makalelerini yazarken sade bir dil tercih ettiğine
D) İşine olan ilgisinin nasıl başladığına
27. Para icat edilmeden önce insanlar istedikleri
şeyleri almak için “takas” denilen bir metot kullanırlardı. Takas, değiş-tokuş yapmak anlamına
gelir. Yani, sahip olduğunuz bir şeyi verip
karşılığında gereksinim duyduğunuz başka bir şeyi alırsınız. Örneğin, fırıncıdan ekmek satın
almak istediğinizde, siz de ona kendi yetiştirdiğiniz
elmalardan verirsiniz...
Bu paragraf aşağıdaki cümlelerin hangisiyle devam ettirebilir?
A) kısacası, ticaretten söz edebilmek için paranın olması şarttır.
B) görüldüğü gibi takas bir ticaret yöntemi olmaktan
çıkmıştır.
C) yani, elmayı para gibi kullanırsınız.
D) böylelikle para günlük hayattaki yerini almış oldu.
28. Aşağıdakilerden hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Bu yaz Ihlara Vadisi’ne bir gezi yapacağız.
B) Sınav, 18 Temmuz 2010 pazar günü yapıldı.
C) Çiğdem teyzeme gelen mektubu ben aldım.
D) Agâh Bey toplantıdan henüz çıkmadı.
BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
5
29. Tören 17( ) 30( ) da mı başlayacaktı ( )
Bu cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla
aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilmelidir?
A) (:) (,) (?) B) (.) (.) (.)
C) (:) (,) (!) D) (.) (’) (?)
30. Aşağıdakilerin hangisinde gereksiz sözcük kullanımından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu
vardır?
A) Yazınsal türler arasında en çok romanı severim.
B) Pembe panjurlu ev, şırıl şırıl akan bir derenin kenarındaydı.
C) Önümdeki çocuk, annesinin kulağına alçak sesle bir şeyler fısıldıyordu.
D) Balıkçılar gece attıkları ağları şimdi topluyorlar.
31. Bir torbadaki bilyeler üçer üçer sayıldığında 1 bilye, beşer beşer sayıldığında 3 bilye artıyor.
Bu torbadaki bilye sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 28 B) 44 C) 52 D) 65
32. a, b tam sayılardır. aveb3437111#- ise, ab2-’nin en büyük değeri kaçtır?
A) 2- B) 1- C) 2 D) 4
33. x532010711 olduğuna göre, x tam sayısı kaçtır?
A) 10 B) 13 C) 14 D) 15
34. ab011 olduğuna göre, baabb2-+-- ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
A) a2- B) b2-
C) ab22-+ D) ab22-
35. ()()234433-+- işleminin sonucu kaçtır?
A) 5- B) 1- C) 1 D) 5
36. 2108 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 104 B) .5104 C) 58 D) .5107
37. ()fxx27416-=+ olduğuna göre, f(5) kaçtır?
A) 28 B) 30 C) 36 D) 40
38. ()modx4357/+ denkliğini sağlayan en küçük pozitif tam sayı kaçtır?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 6
39. xx315223+-= olduğuna göre, x kaçtır?
A) 2 B) 3 C) 5 D) 7
40. xxx69922-+- ifadesinin en sade biçimi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) xx33-+ B) x61
C) x3-_i D) x3+_i
6
BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER) A
41. Aşağıdakilerden hangisi nişasta, glikojen, selüloz,
kitin ve peptidoglukan tanımı için doğrudur?
A) Hepsi polimerdir.
B) Hepsi proteindir.
C) Hepsi glukoz içeren polisakkarittir.
D) Hepsi plazma membranında bulunabilir.
42. Doksan iki doğal elementten yaklaşık kaç tanesi
canlılar için zorunludur?
A) 22 B) 23 C) 24 D) 25
43. Diploit bir hücre, aşağıdaki hücre safhalarından
hangisinde gamettekinin iki katı DNA’ya ulaşır?
A) Profaz B) Bütün S fazında
C) Bütün G1 fazında D) Bütün G2 fazında
44. Eğer bir bitki hücresinde hücrenin pH’sını önemli düzeyde etkileyecek miktarda organik asit depolanırsa, bu asit aşağıdakilerden hangisinde
saklanır?
A) Sitozol B) Koful
C) Nukleus D) Mitokondri
45. Allellerin bağımsız olarak dağılması durumunda,
aşağıdaki genotiplerden hangisi en fazla çeşit gamet oluşturur?
A) aaBBCcDd B) aabbCCDD
C) AaBbCCDd D) AABBCCDD
46. Aşağıdakilerden hangisi mikoriza için yanlıştır?
A) Gelişimleri bitkiden gelen karbohidratlara bağlıdır.
B) Köklerde azot tespit eden nodüller oluşturur.
C) Bitkilerin emici yüzeylerini arttırır.
D) Besinleri bir bitkiden diğerine taşır.
47. Köklerin boyundaki artıştan sorumlu olan bitki hücreleri, aşağıdakilerden hangisinde yer alır?
A) Apikal meristem B) Vaskuler kambiyum
C) Mantar kambiyumu D) Sekonder ksilem
48. Aşağıdaki vitaminlerden hangisi kollajen sentezinde
ve diş eti kanamalarının engellenmesinde
rol oynar?
A) Tiamin B) Riboflavin
C) Piridoksin D) Askorbik asit
49. Aşağıdakilerden hangisi biyoçeşitlilik için tehlike
arz etmez?
A) Aşırı kullanma
B) Besin zincirinin bozulması
C) Habitatların tahrip edilmesi
D) Sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı
50. İşçi bal arıları, besin kaynaklarının yerini diğer işçilere bildirmek için aşağıdakilerden hangisini
kullanmaz?
A) Güneşin pozisyonu
B) Besin kaynağını sağlayan çiçeğin kokusu
C) Besin kaynağından gönderilen sinyaller
D) Vücudunu sallayarak yapılan kuyruk sallama dansı
TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz; sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Hazır mısınız? Sınav, okulun bütün salonlarında aynı anda başlayacağı için başlama zilini beraberce bekleyelim. Hepinize başarılar dileriz.
(Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.)
Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
13 KASIM 2010 TARİHİNDE YAPILAN
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZÜRLÜ PERSONEL SINAVI
1. GRUP: BİYOLOG (İŞİTME VE/VEYA DİL VE KONUŞMA ENGELLİLER)
A TEST KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARI
1. B
2. A
3. D
4. B
5. C
6. B
7. D
8. A
9. C
10. B
11. D
12. A
13. D
14. B
15. C
16. D
17. B
18. A
19. C
20. C
21. D
22. A
23. C
24. B
25. C
26. A
27. C
28. B
29. D
30. C
31. A
32. C
33. B
34. A
35. B
36. D
37. D
38. C
39. D
40. A
41. A
42. D
43. C
44. B
45. C
46. B
47. A
48. D
49. D